Predsjednik KO SDP BiH USK Havić dr Hajrudin

Čestitka povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Predsjednik Kantonalne organizacije Hajrudin dr Havić, povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, svima građanima BiH uputio je čestitku povodoom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
“Već dvadeset i pet godina, 1. mart obilježava se kao dan kada su Bosanci i Hercegovci 1992. godine dali svoj glas za suverenost, jedinstvenost i nezavisnost države Bosne i Hercegovine.
Na referendumsko pitanje: „Da li ste zato da BiH bude nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda?“, potvrdno je odgovorilo šezdeset četiri posto građana Bosne i Hercegovine, a Ukaz o proglašenju zakona kojim se 1. mart proglašava Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine i državnim praznikom potpisan je 6. marta 1995. godine, neposredno nakon okončanja krvave agresije i tačno tri godine nakon što je Republička izborna komisija Socijalističke Republike BiH potvrdila rezultate referenduma o određivanju statusa Bosne i Hercegovine.
Iako je i tada volja većine građana bila da se sačuva višestoljetni kontinuitet i pravo na postojanje Bosne i Hercegovine, nešto više od dva desetljeća kasnije, sljedbenici iste politike koja je bojkotovala referendum i danas osporavaju ovaj dan.
Uprkos tome na ponos svih Bosanaca i Hercegovaca, čuvajući sjećanje na sinove i kćeri koji su za njenu slobodu i nezavisnost, za slobodu svoje djece i svih nas položili svoje živote, Bosna i Hercegovina živi!

U tom duhu, svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 1.mart, Dan nezavisnosti!”

S poštovanjem,
Predsjednik KO SDP BiH USK
Havić dr Hajrudin, s.r.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.