Velika Kladuša

Čestitka povodom 01.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u ime Općinske organizacije
SDP BiH Velika Kladuša i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke svim građankama i građanima nezavisne i demokratske Bosne i Hercegovine.

Prije tačno 24 godine, 64 posto građanki i građana Bosne i Hercegovine na referendumu su glasali DA za nezavisnost Bosne i Hercegovine i time udarili temelje za izgradnju nezavisne, slobodne i demokratske Bosne i Hercegovine kao zemlje svih njenih građanki i građana, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost.

Mnogi životi su utkani u temelje slobodne i nezavisne države Bosne i Hercegovine i stoga na ovaj dan prigoda je da izrazimo zahvalnost svima onima koji su se angažirali u odbrani svoje domovine, jedne i jedine Bosne i Hercegovine.

Mi, socijaldemokrati, smo odlučni da nastavimo raditi na razvijanju moderne, nedjeljive, multietničke, evropske Bosne i Hercegovine zasnovane na tekovinama ZAVNOBIH-a i na tom putu nikada nećemo posustati.

Svim građanima Bosne i Hercegovine, posebno našim sugrađankama i sugrađanima, još jednom, upućujem srdačnu čestitku povodom 01. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.