Međunarodni dan žena

Čestitka OO SDP BiH Tešanj povodom 8. marta

8. mart je prilika da se prisjetimo važnosti i uloge žene u svim sferama života.

Slika

Početak obilježavanje 8. marta kao Dana žena  veže se za proteste žena zaposlenih u industriji odjeće i tekstila održane u New Jorku 1857. godine. Žene su ovom prilikom tražile bolje uslove za rad i veća prava.

1910. godine u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke internacionale održana je Prva međunarodna ženska konferencija, na kojoj je na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetling ustanovljen  „Međunarodni dan žena“.

1975. godine, koja je i bila proglašena Međunarodnom godinom žene, UN su i zvanično  počeli obilježavati Međunarodni dan žena.

Ovaj datum je prilika da se prisjetimo važnosti i uloge žene u svim sferama života, ali i dana kada trebamo sagledati položaj žene u današnjem društvu, te pogledati šta se može poduzeti da žena dobije zasluženi status u društvu, koji  joj i pripada.

Svim pripadnicama nježnijeg spola, svim sugrađankama naše općine, ali i širom Bosne i Hercegovine i svijeta s dubokim i iskrenim poštovanjem i uvažavanjem u svoje lično ime i u ime OOSDPBiH Tešanj upućujem najiskrenije čestitke u povodu 8. Marta – Međunarodnog dana žena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.