Međunarodni dan žena

Čestitka OO SDP BiH Tešanj povodom 8. marta

8. mart je prilika da se prisjetimo važnosti i uloge žene u svim sferama života.

Slika

Početak obilježavanje 8. marta kao Dana žena  veže se za proteste žena zaposlenih u industriji odjeće i tekstila održane u New Jorku 1857. godine. Žene su ovom prilikom tražile bolje uslove za rad i veća prava.

1910. godine u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke internacionale održana je Prva međunarodna ženska konferencija, na kojoj je na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetling ustanovljen  „Međunarodni dan žena“.

1975. godine, koja je i bila proglašena Međunarodnom godinom žene, UN su i zvanično  počeli obilježavati Međunarodni dan žena.

Ovaj datum je prilika da se prisjetimo važnosti i uloge žene u svim sferama života, ali i dana kada trebamo sagledati položaj žene u današnjem društvu, te pogledati šta se može poduzeti da žena dobije zasluženi status u društvu, koji  joj i pripada.

Svim pripadnicama nježnijeg spola, svim sugrađankama naše općine, ali i širom Bosne i Hercegovine i svijeta s dubokim i iskrenim poštovanjem i uvažavanjem u svoje lično ime i u ime OOSDPBiH Tešanj upućujem najiskrenije čestitke u povodu 8. Marta – Međunarodnog dana žena.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.