Čestitka KO SDP BiH USK povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 Povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, građanima  je u ime Kantonalne organizacije SDP BiH Unsko-sanskog kantona i svoje lično ime, uputio predsjednik KO SDP BiH USK Hajrudin dr Havić.

„25. novembar jedan je od najvažnijih datuma na historijskom putu Bosne i Hercegovine, putu borbe protiv fašizma i svih onih koji su na bilo koji način željeli spriječiti demokratski razvoj naše zemlje.

Na taj dan, prije 74 godine u Mrkonjić Gradu, riječima: “Smrt fašizmu, sloboda narodu!”, počelo je zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine, na kojem su postavljeni moderni temelji državnosti BiH- jedinstvene i nedjeljive države u kojoj svi narodi moraju uživati ista prava.

Vrijednosti ZAVNOBiH-a, bez kojih je budućnost naše zemlje upitna, danas se, ni izbliza ne poštuju u mjeri u kojoj bi trebale, a u prilog tome govori i činjenica da se uprkos četvorogodišnjoj agresiji na BiH s početka devedesetih godina prošlog vijeka, praznik državnosti ni danas ne slavi na cijelom njenom prostoru.

– Uvažavajući tekovine prošlosti, poštujući principe ZAVNOBiH-a po kojima Bosna i Hercegovina pripada jednako svim narodima i građanima koji u njoj žive, njegujući suživot i toleranciju, naša je dužnost kao čuvara multietničke države zasnovane na univerzalnim vrijednostima, Bosnu i Hercegovinu voditi putem političke i ekonomske stabilizacije, a očuvanje mira i njenog suvereniteta, stalni zadatak.

U tom duhu, svim građankama i građanima države Bosne i Hercegovine povodom obilježavanja Dana državnosti, upućujem najiskrenije čestitke.„

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.