Predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH

Čestitka Hajrudina Havića povodom 1.maja

Međunarodni praznik rada, obilježava se kao spomen na dostignuća i žrtve koje su prije više od stotinu godina podnijeli pripadnici radničkog pokreta boreći se za svoja i prava svih radnika.

Radnici Bosne i Hercegovine i ove godine, Praznik rada dočekuju u teškim vremenima obilježenim ozbiljnim posljedicama privredne i finansijske krize.

Gubitak radnih mjesta, neredovna isplata plaća, socijalna isključenost kako radnika tako i nezaposlenih osoba, siromaštvo, samo su neki od problema s kojima se i dalje svakodnevno susreću radnici ove zemlje.

Krajnje je vrijeme da svako od nas preuzme svoj dio odgovornosti za bolju budućnost koju želimo graditi, da zajedničkim snagama počnemo ozbiljno raditi na uspostavljanju privredno razvijene, socijalno osjetljive i društveno pravedne Bosne i Hercegovine.

Socijalni mir preduslov je za stvaranje jake i stabilne privrede, a jaka privreda garant je za postizanje socijalne pravde i socijalne države.

Borba za radnička prava, pravda za obespravljene radnike, poboljšanje uvjeta rada za radnike svih profesija, ulaganje maksimalnih napora kako bi se otvorila nova radna mjesta i smanjila stopa nezaposlenosti ciljevi su kojima teži Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.

U tom duhu, povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, kao simbola te borbe u ime Kantonalne organizacije SDP BiH USK i svoje lično ime, svim radnicama i radnicima Bosne i Hercegovine i Unsko-sanskog kantona, upućujem iskrene čestitke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.