1. mart

Čestitka dr. Denisa Bećirovića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Građanima Bosne i Hercegovine koji nezavisnu, jedinstvenu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i na demokratski način se bore za nju, čestitam Prvi mart, Dan nezavisnosti BiH

Slika

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović je građanima naše zemlje uputio čestitku sljedećeg sadržaja:

“Građanima Bosne i Hercegovine koji nezavisnu, jedinstvenu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i na demokratski način se bore za nju, čestitam Prvi mart, Dan nezavisnosti BiH.

Uvijek treba podsjećati da je održavanje referenduma za nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine usljedilo nakon zahtjeva Arbitražne komisije Evropske zajednice da se provjeri volja stanovništva Bosne i Hercegovine za njenom samostalnošću i nezavisnošću. Samim tim, odluka o referendumu nije upitna, jer je dolazila od međunarodnog arbitražnog tijela koje je postupalo u skladu sa ovlaštenjima iz Deklaracije o Jugoslaviji. Uz to, važno je naglasiti da je Arbitražna komisija bila prihvaćena od  svih jugoslovenskih republika, kao i Predsjedništva SFRJ. Dakle,  ta komisija je, u skladu sa međunarodnim pravom, imala validno ovlaštenje da postupa kao nezavisan  međunarodni pravosudni  organ. Stoga su i njene odluke trajno svjedočanstvo o raspadu SFRJ i nastanku suverenih i nezavisnih država kao subjekata međunarodnog prava.

Prvog marta 1992. godine na "referendumsku kušnju"  došli su svi dokumenti i odluke kojima je definiran status Bosne i Hercegovine kao suverene države. Tog dana (1. marta 1992.) građani Bosne i Hercegovine  demokratski su odlučili da žele da Bosna i Hercegovina postane  nezavisna,  jedinstvena, suverena i cjelovita država. Zbog toga s ponosom obilježavamo 22 godine državne nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Vjerujem da dolazi vrijeme u kojem ćemo zajedno shvatiti da je sveta obaveza svakog građanina ove zemlje očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine kao i stvaranje društva u kojem će svi njeni građani i građani imati jednaka prava i normalan ambijent življenja. Želim da boreći se za se takve ciljeve provedemo i ovaj veliki praznik ali i svaki drugi dan u našim životima.”

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.