Zlatko Lagumdžija

Čestitamo SDA i pozivamo ih da što prije pokrenu formiranje vlasti

Zlatko Lagumdžija, predsjednik Socijaldemokratske partije BiH se obratio medijima nakon što je Centralna izborna komisija objavila rezultate i pobjedu Bakira Izetbegovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Slika

"Želim da se zahvalim svima koji su izašli na izbore, a posebno biračima koji su glasali za Bakira Hadžiomerovića i za SDP. Bakir Hadžiomervoić nije ušao u Predsjedništvo, ali je ušao na velika vrata bh. političke scene. Želim da mu čestitam na tome", kazao je Lagumdžija.

Zahvalio se aktivistima koji su uradili veliki posao u posljednje vrijeme, a s obzirom na to da je SDA pobjednik, Lagumdžija je uputio čestitke ovoj stranci.

 

"Građani su se opredijelili za SDA. Nismo govorili ljudima ono što vole čuti, nego smo im govorili ono što trebaju čuti. To je naša karakteristika u svom ovom vremenu iza nas. SDP je politička snaga koja će se uvijek boriti da ljudi imaju nadu u ovoj zemlji, da vjeruju da mogu bolje", kazao je Lagumdžija.

Dodao je da nije prvi, ali ni posljednji put da je SDP bila na vlasti te da je demokratskim putem otišla u opoziciju.

"Najvažnije je da je SDP snaga ujedinjene Bosne i Hercegovine, nade, posla i pravde sa onoliko mandata koliko dobijemo od građana ćemo se boriti i ubuduće. Pozivamo pobjednike da što je moguće prije pokrenu formiranje vlasti na svim nivoima, a mi ćemo praktično sutra napraviti inventuru svega što predajemo i želimo da im što prije to predamo kako bi mogli raditi na bazi mandata koje su dobili od građana ove zemlje", zaključio je Zlatko Lagumdžija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.