SDP će se ponovo žaliti Sudu Bosne i Hercegovine

Centralna izborna komisija BiH odbija provesti sudske odluke

Večeras smo iz medija saznali da je Sud BiH uvažio žalbu Socijaldemokratske partije BiH, ali je istu Centralna izborna komisija BiH odbila provesti.

Naime, CIK BiH je, bez ikakvog zakonskog uporišta, političkom subjektu ovjerio “dopunjenu kompenzacijsku listu”, što zakon ne poznaje, te su rokovi za podnošenje kompenzacijskih listi istekli još ljetos.

Dopunjena kompenzacijska lista se može predati samo u slučaju kada stranka nema više kompenzacijskih mandata, a ima još osvojenih mandata, što trenutno nije slučaj. Također, CIK BiH je nezakonito dodijelio mandat Goranu Opsenici, kao predstavniku srpskog naroda, iako su se jasno politički subjekt i Opsenica izjasnili da je Goran Opsenica po nacionalnosti Hrvat.

Ukoliko se Predstavnički dom Parlamenta FBiH konstituira sa Goranom Opsenicom u kvoti pripadnika srpskog naroda, taj Dom će biti neustavan i SDP BiH će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, što će ugroziti uspostavu vlasti u BiH.

SDP BiH će se ponovo žaliti Sudu BiH, ali i Tužilastvu BiH podnijeti krivične prijave za krivično djelo Izborne prevare. Ovakvo ignorisanje i nepoštovanje odluka Suda je nezabilježeno i govori sve o tome s
šta je CIK BiH. Očigledno, ova “institucija” jedan je od glavnih organizatora izborne krađe na štetu Socijaldemokratske partije BiH.

Više informacija o ovom slučaju ćemo saopštiti u toku sutrašnjeg dana, nakon što dobijemo zvanične odluke Suda BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.