Saša Magazinović

Centralna izborna komisija BiH mjesecima nije razmatrala prigovore po osnovu govora mržnje

Centralna izborna komisija (CIK) je uzela sebi za pravo da krši Izborni zakon i mjesecima nije razmatrala prigovore po osnovu govora mržnje, navodi Saša Magazinović.

SDP-ov zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine naglašava:

To se odnosi i na Opće izbore 2022. U zemlji gdje je govor mržnje kod političara jedan od najvećih uzroka loše atmosfere u društvu. Kada su uzeli sebi pravo da su “veći od zakona”, iz kojih razloga ili tačnije zbog koga, po čijem nalogu…?

Govor mržnje se po zakonu rješava za 3 dana, zajedno sa izjašnjenjem onoga protiv koga je prijava. Ovo neće proći tako lako kako su mislili…”.

Podsjetimo, CIK BiH je nakon više od pola godine, na sjednici prošle sedmice, raspravljao o govoru mržnje tokom predizborne kampanje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.