Gostovanje na N1

Čengić: Vjerujem da građani i članovi nisu za koaliciju sa SDA

Irfan Čengić, generalni sekretar SDP-a, na gostovanju u emisiji Novi Dan na N1 govorio je o uspostavljanju Vlasti u BiH kao i o odluci CIK-a o formiranju Doma naroda FBiH.

Šest stranaka u KS će danas usvojiti principe i preko 300 mjera za uspostavljanje vlasti u Kantonu Sarajevo te otvoriti razgovore na temu podjele odgovornosti i poslova u toj Vladi KS.

Čengić je istakao da o “vertikalama” pričaju one stranke koje žele partokratiju, i da institucije i organi vlasti trebaju međusobno sarađivati bez obzira ko sjedi u tim institucijama i organima jer je to jačanje države i demokratije.

“Apsolutna većina rukovodstva je protiv saradnje sa SDA, osim par pojedinaca. Čak i da je cijelo rukovodstvo za to, nema tog čovjeka koji može ubijediti 43.000 članova na referendumu da idemo sa strankom koja je organizovala krađu Denisa Bećirovića i da prekšimo dato obećanje građanima da nećemo ići sa njima u koaliciju” istaknuo je Čengić na temu sastanka sa SDA.

Na konstataciju voditeljke da je SDP na neki način 2010. prekšio obećanje dato građanima i otišao sa SDA, Čengić je istakao da tada u SDP-u nisu odlučivali članovi, a da se danas za to pitaju svi članovi.

“Ukoliko CIK krene u avanturu kršenja Ustava FBiH, SDP će stati u njegovu odbranu a članovi CIK-a će morati preuzeti krivičnu odgovornost za donošenje odluke koja nije u skladu sa Ustavom” rekao je Čengić na temu popunjavanja Doma naroda FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.