Čengić: SDA i HDZ BiH su protiv radnog iskustva za mlade

Nakon što javna politika Foruma mladih SDP-a BiH naslovljena kao “Radno iskustvo svima” nije dobila podršku Parlamenta FBiH da se uopće nađe na dnevnom redu generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić kazao je kako je evidentno da su zastupnici SDA i HDZ-a BiH protiv radnog iskustva za mlade.

Kako navodi javnom politikom “Radno iskustvo svima” je planirana izmjene Zakona o volontiranju FBiH, kojima bi lokalne zajednice bile obavezne da izvrše akreditaciju i omoguće volontiranje mladima i sticanje radnog iskustva. Također izmjenama zakona bi bilo omogućeno da osobe koje godinu dana volontiraju u struci mogu polagati stručne i državne ispite.

“Ovim zakonom smo željeli pomoći svim mladim ljudima da steknu radno iskustvo u svojoj lokalnoj zajednici i budu konkurentiji na tržištu rada. Zakon o volontiranju usvojen je za vrijeme dok je Vladu FBiH vodio SDP i nakon 2 godine primjene tog zakona uočili smo neke nedostatke i htjeli smo izvršiti izmjene i dopune zakona kako bismo pomogli mladima, ali SDA i HDZ su protiv radnog iskustva za mlade. Mi ćemo nastaviti zahtjevati razmatranje ovog zakona na sjednici Parlamenta FBiH” rekao je Čengić.

Čengić je istakao kako podršku Zakonu o izmjeni i dopuni Zakona o volontiranju nisu dali zastupnici SDA, SBB-a, HDZ-a BiH, SBiH-a i zastupnik Laburističke stranke.

Preuzeto sa: klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.