Opatija

Ćavar predvodi izaslanstvo BiH na Konferenciji o graničnoj sigurnosti Jugoistočne Europe

Pored ministara unutarnjih poslova sudionici opatijske Konferencije o graničnoj sigurnosti u Jugoistočnoj Europi bili su i predstavnici specijaliziranih međunarodnih i europskih institucija

Slika

U Opatiji je u okviru DCAF-ova Programa granične sigurnosti u Jugoistočnoj Europi i u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ženevskog centra za demokratizaciju oružanih snaga (DCAF) održana Konferencija ministara unutarnjih poslova i sigurnosti država Jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i Srbija).

Pored ministara unutarnjih poslova  sudionici opatijske Konferencije o graničnoj sigurnosti u Jugoistočnoj Europi bili su i predstavnici specijaliziranih međunarodnih i europskih institucija (Europol, Interpol, Cepol, Frontex i dr.).

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvodio je doministar sigurnosti Mladen Ćavar koji je u svom izlaganju, pored ostaloga, naglasio da je „Bosna i Hercegovina značajno unaprijedila svoj granični sustav i da je čvrsto opredijeljena za dalji razvoj regionalne policijske suradnje sukladno najboljim praksama država članica Europske Unije, s temeljnim ciljem dostizanja standarda koji vrijede u državama Šengen-zone… Odlučni smo kroz regionalnu suradnju svih sigurnosnih struktura uspješno kontrolirati tisuću kilometara granice između Bosne i Hercegovine i Europske Unije…“.

Konferencija je završena usvajanjem Zaključaka kojima se praktično trasiraju pravci dalje regionalne policijske suradnje, provedba zajedničkih akcija graničnih policija kroz mješovite ophodnje, zajedničke istrage, hitne potjere, uspostavu zajedničkih graničnih prijelaza, izgradnju zajedničkih centara za suradnju, standardizaciju policijske obuke i treninga, harmonizaciju propisa kroz preuzimanje pravne regulative Europske Unije od strane svih država Jugoistočne Europe,.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.