Zamjenik ministra sigurnosti BiH

Ćavar na Generalnoj skupštini INTERPOL-a u Monaku

Tokom 4-dnevnog zasjedanja razmatrat će se dosadašnji razvoj međunarodne policijske saradnje kao i glavni sigurnosni izazovi u budućnosti.

Slika

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar u pratnji direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića prisustvuje 83. Generalnoj skupštini INTERPOL-a koja se ove godine održava u Monaku. Tokom 4-dnevnog zasjedanja  razmatrat će se dosadašnji razvoj međunarodne policijske saradnje kao i glavni sigurnosni izazovi u budućnosti.

U okviru konferencije, ministri država članica INTERPOL-a danas su održali sastanak na kojem su diskusije usmjerene na dalji napredak i postignuća, te ključne izazove sa kojima se suočavaju policija i vlade diljem svijeta. Posebno je istaknuta potreba jačanja institucija za provođenje zakona te povećanje saradnje između policije, javnog i privatnog sektora u borbi protiv kriminala.

Na kraju sastanka ministri su usvojili Deklaraciju kojom su date smjernice nastavka borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma, te potiče jačanje međunarodne policijske saradnje i provođenje zajedničkih operacija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.