GO SDP BiH Mostar

Budžetsko zapošljavanje svojih kadrova je prioritet vladajućim strukturama iz SDA, HDZ i SBB

Ovih dana smo svjedoci kako Vlada HNK po hitnom postupku kreće u zapošljavanje ljudi u ministarstva i agencije, što su potvrdili svojim zaključkom od 30.06.2016 godine. Izbori se bliže i osiguravanje dodatnih glasova, kroz budžetsko zapošljavanje, je prioritet vladajućim strukturama iz SDA, HDZ i SBB. Nije im važno što građani nemaju gdje da se liječe, nije im važno ni što Skupština HNK faktički i ne funkcioniše, nije im važno ni što cijeli kanton živi na apartima i što ništa od brojnih obećanja nisu ni pokušali ispuniti.

Ipak kap koja prelijeva čašu, a dešava se u tišini i daleko od očiju javnosti, je Fabrika duhana Mostar. Taj spomenik vladavine SDA i HDZ i njihovog tornada kroz mostarsku privredu ovih dana dobija završni udarac ove ubojite grupacije. Nakon što su prije skoro desetak godina ugasili proizvodnju u ovoj fabrici, što je jedinstven slučaj u svijetu, danas su odlučili da joj po oprobanom receptu namjene sudbinu brojnih mostarskih preduzeća.

Praveći se da niko ništa ne vidi, vladajuće strukture žmure na svakodnevno uništavanje nepokretne imovine Fabrike duhana Mostar, a sa ciljem obaranja njene vrijednosti, kako bi je neki tajkun kupio za jednu marku. Prvo je skinuta kapija, zatim se desio požar, a ovih dana smo svjedoci svakodnevnog pljačkanja svega što je u objektu preostalo, a može se uništiti i prodati za sitne pare.
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je Fabriku duhana Mostar planirala prodati ove godine i pitamo se za čiji interes i zbog koga se uništava imovina ovog preduzeća? Ko je stranački tajkun koji je bacio oko na najstarije mostarsko preduzeće? Kakav tržni centar ili neki drugi objekat tu misli da otvori? Šta radi MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona i zašto ne zaštiti državnu imovinu ili se bave samo nabavkom vozila?

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.