Suad Burić

Budžet za 2019. godinu u Brčko Distriktu ponovo dolazi kasno

U skupštinsku proceduru večeras je ušao Prijedlog budžeta u iznosu od 221.501.155,00 KM, što je “najbogatiji” prijedlog budžeta u historiji Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.
Suad Burić iz opozicione Socijaldemokratske partije BiH (SDP) izrazio je nezadovoljstvo što budžet za 2019. godinu ponovo dolazi kasno.

“Same odredbe ovog budžeta pokazuju da, za razliku od nekih do sada budžeta koji su bili u historiji Distrikta, ne liči da može da zadovolji potrebe građana. Samo jedan podatak koji ide u prilog tome je da 125 miliona KM odlazi na plate, ugovorene usluge, sudska poravnanja odnosno sudske presude”, naveo je on.

Istakao je da će do konačnog usvajanja budžeta, koje se očekuje krajem marta, doći i do povećanja plaća u iznosu od oko 10 miliona KM, kao i do povećanja sredstava za zastupničke grantove od 10 miliona KM.

“To govori u prilog toj tezi da ovaj budžet niti je razvojni niti je socijalni, osim onih zakonskih socijalnih komponenata”, kazao je zastupnik SDP-a.
Napomenuo je da Distrikt trenutno u bankama drži preko 130 miliona KM nepotrošenog kapitalnog budžeta.

Nakon ove, Skupština je započela novu vanrednu sjednicu na kojoj se razmatra usvajanje seta zakona o plaćama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.