Edina Papo

Budžet Kantona Sarajevo destruktivan za kulturu

Edina Papo – stalno se ponavlja da je kultura najbolji ambasador u BiH, a budžet je smanjen za 50 posto.

Slika

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su danas dali suglasnost programima rada s finansijskim planovima za 14 javnih ustanova iz oblasti kulture u Kantonu Sarajevo. 

Zastupnica SDP-a Edina Papo kazala je da se stalno ponavlja da je kultura najbolji ambasador u BiH, a da je ipak budžet smanjen za 50 posto. 

– Afirmiranje kulture u Kantonu Sarajevo realizira se minimalnim sredstvima. U planovima je evidentno da je tehnička opremljenost jako loša. Ljudi koji idu u pozorišta i muzeje mogu svjedočiti o strašnim uslovima u kojima umjetnici rade – naglasila je Papo. 

Rekla je da  gotovo sve ustanove kulture angažuju vanjske saradnike, jer nemaju dovoljan broj uposlenika koji će nositi teret rada svih 14 ustanova. 

– Planovi su dobri, ali samo da se kultura održi na životu. U BiH ima 0,8 posto djece kojima je dostupna kultura, dok ta brojka u Njemačkoj iznosi 10 posto – zaključila je Papo.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.