Enda Pavić-Pečenković

Brojni projekti uspješne saradnje Kantona Sarajevo i UNDP-a

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković održala sastanak s predstavnicima UNDP-a o realizacije zajedničkih projekata u Kantonu Sarajevo.

Razgovarano je o realizaciji zajedničkog projekta “Uklanjanje arhitektonskih barijera za nepokretne i teško pokretne osobe”, čiji je cilj izgradnja prilazne i druge infrastrukture kojom će se osigurati nesmetano kretanje i pristup osobama sa invaliditetom, odnosno nepokretnim i teško pokretnim osobama.

– Navedeni projekt predstavlja jedan od najboljih pokazatelja uspješne saradnje UNDP-ja i resornog Ministarstva. U ovoj godini Ministarstvo je osiguralo 1.000.000 KM za nastavak realizacije ovog projekta, a sve u cilju olakšavanja svakodnevnih životnih aktivnosti osoba sa invaliditetom – izjavila je Pečenković.

Također, razgovarano je i o uspostavljanju “Banke hrane”, s ciljem da se doprinese smanjenju siromaštva, gladi i rasipanja hrane. U tu svrhu, Ministarstvo je u saradnji sa UNDP-jem i predstavnicima drugih nadležnih institucija formiralo radnu grupu, čiji je zadatak kreiranje prijedloga najefikasnijeg načina za njeno funkcioniranje i dostavljanje takvog prijedloga na potvrđivanje Vladi Kantona Sarajevo.

Učesnici sastanka su razgovarali i o višegodišnjem problemu, odnosno neuslovnosti i nefunkcionalnosti objekta koji koristi ustanova socijalne zaštite Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba, kako bi se u dogledno vrijeme pristupilo rješavanju i ovog problema, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.