Brojne inicijative Kluba vijećnika SDP u Općinskom vijeću Ilidža

Dvadeset i petu redovnu sjednicu Općinskog vijeća Ilidža, obilježilo je imenovanje novog zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Ilidža. Iako se prijedlog kluba vijećnika SDP –a uvažio ( a odnosio se da se među kandidiranim nađe jedna od vijećnica kao i pripadnici drugih nacionalnosti), u konačnici za zamjenika je izabran Kemal Habibija.

Odlukom većinskog broja vijećnika SDA i stranaka okupljene oko iste, izglasan mu je profesionalni mandat. Iako su svi od kandidiranih vijećnika ( osim novoizabranog) izjasnili se da bi radili bez nadoknade, ipak nije bio dovoljno jak motiv da bi se i glasalo za njih.

Prijedlog Odluke o dopuni Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine Ilidža bila je jedna od dominantnijih tačaka ove sjednice. Najveću raspravu je donijela visina mjesečne nadoknade po 1 m2 u toku ljetne sezone koja je iznosila 24km bez PDV, kao i način održavanja čistoće, prosjačenja, radnog vremena ugostiteljskih objekata u Maloj aleji. Jednoglasno odlukom je doneseno da se mjesečna naknada spusti na 22km/m2 bez PDV.

Klub vijećnika SDP je podržao i pohvalio izvještaj o radu Savjeta mjesnih zajednica za 2018,i Program rada Savjeta mjesnih zajednica za 2019., kao i informaciju o radu Općinskog vijeća za 2018 godinu. Uz ovu ifnormaciju dat je prijedlog od kuba SDP da i načelnik na godišnjem niou dostavi istu.

Jedna od inicijativa Kluba vijećnika SDP odnosila se na sanaciju, popravku dječijih parkova a podovom nemilog događaja kada je četvorogodišnji dječak na oštećenom toboganu tokom spuštanja ostao bez jednog prsta.

Ostale inicijative su se odnosile na popravku krova stare željezniče stanice, podizanje visokog trotoara ispred dežurme apoteke i Srednje Građevinske škole zbog nepropisnog parkiranja automobila, osvježavanje pješačkih prijelaza ispred AMS i Pejtona.

Vijećnićka pitanja odnosila su se na izgradnju nove Uprave policije, asfaltiranja ceste prema Hrasnici, kao i traženju izvještaja kojim objektima nije izdata upotrebna i građevinska dozvola.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.