Brčanski demokratski pokret podržao kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za Predsjedništvo BiH

Nakon masovne podrške iz Bosne i Hercegovine i inostranstva koju dobija kandidat za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, pismo podrške je uputio i Brčanski demokratski pokret (BDP), parlamentarna stranka u Brčko Distriktu BiH, navodeći da je ovo podrška politici borbe za svakog čovjeka i građana ove zemlje. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.
„Poštovani prijatelji,

Obavještavamo Vas da je rukovodstvo Brčanskog demokratskog pokreta odlučilo podržati kandidaturu prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva na izborima u oktobru.
BDP, koji u svom programskom djelovanju navodi borbu za čovjeka, prepoznaje isti element borbe za svakog čovjeka i svakog građana u politici Denisa Bećirovića. Vodeći se idejama o jednakim pravima i slobodama svih građana u BiH, podrška kandidaturi Denisa Bećirovića, kao predstavnika svih građana naše zemlje, je logičan potez i akt svrstavanja uz integrativnu i proevropsku politiku.

Denis Bećirović se dosadašnjim radom pokazao kao prominent državničke politike, političar koji je nadišao uske interese i zastupa široki sloj građana, a prilog toj tvrdnji je već dobijena podrška više političkih subjekata, u čemu se pridružuje i BDP.

Podrška kandidaturi Denisa Bećirovića istovremeno je podrška politici očuvanja, stabilnosti i razvoja demokratske Bosne i Hercegovine na njenom evropskom putu s jasnom socijalnom notom brige za sve građane ove zemlje“, navodi se u pismu kojeg potpisuje predsjednik BDP-a Admir Nuković.