Božićni prijem SDP Stari Grad u prostorijama SKPD Prosvjeta

Sinoć je u prostorijama SKPD Prosvjeta u Sarajevu, u organizaciji SDP-a Stari Grad, održano prigodno druženje povodom predstojećeg Božića. Ova skromna zakuska priređena je za pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti, ali i sve dobronamjernih građane, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom domovinom u svom bogatstvu njenih različitosti, što i jeste osnovni moto cjelokupnog društvenog djelovanja socijaldemokrata.

Skupu se odazvalo mnoštvo članova Socijaldemokratske partije, kao i predstavnika dobrotvornih i prosvjetnih organizacija koje okupljaju Sarajlije pravoslavne vjeroispovijesti i sarajevske Srbe općenito. Pozdravnim govorom, skupu su se obratili Željko Ler, potpredsjednik SDP Stari Grad Sarajevo, Savo Vlaški, predsjednik SKPD Prosvjeta i Irfan Čengić, Generalni sekretar SDP BiH i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.

Božićnom druženju su, između ostalih, prisustvovali i Načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik humanitarnog udruženja Dobrotvor Aleksa Ćebić, nekadašnja članica Predsjedništva RBiH Tatjana Ljujić-Mijatović, potpredsjednik SDP BiH Miro Lazović, predsjednik Glavnog odbora SDP BIH Saša Magazinović, predsjednik KO SDP Sarajevo Damir Mašić, rukovodstvo SDP Stari Grad na čelu s Malikom Garibijom, te brojni drugi istaknuti partijski i društveni aktivisti. Kako je Savo Vlaški naglasio u uvodnom obraćanju, posebno je radovao veliki odziv mladih ljudi.

Na skupu je naglašeno da Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine kao svoja osnovna načela zagovara slobodu, ravnopravnost i jednakost svih građana Bosne i Hercegovine. Svoj multietnički karakter ova partija, između ostalog, potvrđuje i višenacionalnim sastavom svog članstva, poštivanjem religijskih opredjeljenja i slobodom obilježavanja vjerskih praznika. Ugodno druženje trajalo je nekoliko sati, te je naglašena želja i namjera da se u narednim godinama ovj božićni prijem ustanovi kao tradicija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu