Saša Magazinović

Bosna i Hercegovina treba hitno poslati humanitarnu pomoć Ukrajini

Poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu PS BiH Saša Magazinović danas je na Twitteru saopćio da je inicirao organizovanje humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Kako je naveo Magazinović, on se obratio predsjedavajućem Vijeća ministara i ministrici vanjskih poslova.

“Kroz ovo poslaničko pitanje iniciram da državni nivo vlasti prednjači i poduzme hitne aktivnosti povodom slanja humanitarne pomoći Ukrajini. Sve evropske zemlje podizumaju značajne korake u pružanju različitih vrsta pomoći Ukrajini.

Minimum podrške koji BiH, naročito s obzirom na iskustva patnje iz nedaleke prošlosti može napraviti, je da uputi humanitarnu pomoć Ukrajini kao podršku, ali i kao znak saosjećanja sa ukrajiniskim narodom. Također, očekujem da otvorite mogućnost da tim aktivnostima doprinos daju i građani BiH“, naveo je Magazinović u pitanju/apelu prema predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.