Denis Bećirović

Bosna i Hercegovina potpuno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sastali su se s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u okviru 3. samita Međunarodne krimske platforme.

Ekskluzivno za “Avaz”, nakon sastanka sa Zelenskim, Bećirović je poručio da je to bio srdačan susret i prijateljski razgovor.

– Razmijenili smo mišljenja o aktuelnoj situaciji i u Ukrajini i na jugoistoku Evrope. Rekao sam predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da Bosna i Hercegovina potpuno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine – rekao nam je Bećirović.

Istakao je da je podsjetio Zelenskog da su ljudi širom BiH organizirali skupove podrške i solidarnosti s narodom Ukrajine.

– Ovo je bila prilika i da se potpuno ogradim od jednog jako neprimjerenog poteza kojeg je povukao predsjednik bh. entiteta RS (Milorad Dodik, op. a.) koji je odlikovao Vladimira Putina. Rekao sam da to nije stav više od 70 posto građana BiH i da ogromna većina podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. U tom smislu, iskoristio sam priliku da predsjednika Ukrajine pozovem da dođe što prije i u BiH, kad mu prilike budu dopuštale jednu takvu posjetu. Mislim da je ovo jako važna poruka i da je vrlo važno da BiH ovdje u Kijevu, u Ukrajini, pokaže svoju iskrenu i punu solidarnost s narodom Ukrajine – zaključio je Bećirović za “Avaz”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.