KO SDP SBK

Bosna i Hercegovina nije ni Miletova, ni Draganova ni Bakirova – ovo je zemlja svih njenih građana!

Proteklog vikenda dio najužeg rukovodstva SDP BiH boravio je u radnoj posjeti opštini Jajce i susjednoj opštini u RS – Jezero.

Potpredsjednici SDP BiH Zukan Helez i Vojin Mijatović, članica Predsjedništva SDP BiH Ljubinka Atanasijević i predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, Nijaz Helez, susreli su se s rukovodstvom Opštinske organizacije SDP BiH Jajce predvođenim predsjednicom Edinom Kurt, te  su tom prilikom obišli mjesnu zajednicu Šibenica, jednu od mjesnih zajednica na području Općine Jajce koju je vladajuća SDA-HDZ koalicija potpuno zaboravila. Izuzetno loša cestovna komunikacija s Jajcem i otežano snabdijevanje vodom su glavni problemi ove mjesne zajednice i razlog masovnog odlaska mladih. „Mi želimo ostati ovdje, ali SDA i HDZ nas tjeraju iz domova u koje smo se vratili nakon 1995.godine. Naš problem nisu odnosi s našim komšijama/susjedima – naš problem su ovi na vlasti koji nas stalno zavađaju.“ – poručuju mještani ove mjesne zajednice gdje tradicionalno zajedno žive Bošnjaci i Hrvati.

Također, rukovodstvo SDP BiH ovom prilikom posjetilo je i Muzej drugog zasjedanja AVNOJ-a, te Franjevački muzej u Jajcu u kom se, između ostalog, čuva i sarkofag sa skeletom posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića. „Jajce je simbol bogate prošlosti Bosne i Hercegovine, dokaz njene državnosti i samostalnosti, te garant njene budućnosti. Ono što vidimo u Jajcu i ono što građani Jajca svakodnevno pokazuju, jeste da je moguća građanska Bosna i Hercegovina, bez obzira na sve ratove u koje nas pozivaju lideri SNSD, HDZ i SDA.“ – zajednički su poručili Zukan Helez i Vojin Mijatović, potpredsjednici SDP BiH, iz Jajca.

Ovo je bila prilika da se posjeti i susjedna opština Jezero, koja se nalazi u RS, i razgovara o problemima građana ove potpuno zanemarene opštine. Kenan Omić, odbornik ispred SDP BiH u Skupštini opštine Jezero, istaknuo je izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze svi građani ove male opštine, ali je i s ponosom potvrdio da je SDP BiH partija koja postoji i djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine.

„Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine u svom biću baštini ideju građanske Bosne i Hercegovine, države svih njenih naroda i narodnosti i cjelovitosti na svakom njenom kvadratnom metru. Za nas ne postoje nacionalni torovi niti entitetske granice, za nas postoje samo građani ove prelijepe zemlje i Bosna i Hercegovina u svojim vanjskim granicama“ – jasan je stav rukovodstva SDP BiH iz Jajca i Jezera.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu