Adnan Družić

Bosanski Petrovac: SDP BiH predlaže osnivanje fonda solidarnosti

Vijećnik SDP BiH u opstinskom/ općinskom vijeću Bosanski Petrovac Adnan Druzic je 27.02.2017. godine podnio incijativu za smanjenje vijećničkih naknada (pausala) i smanjenje naknade za članice i članove radnih tijela vijeća.

Iznos koji bi se uštedio donošenjem ovakve odluke iskoristio bi se za osnivanje fonda solidarnosti i nagrade učenicima generacije (vijećnice i vijećnici već izdvajaju sredstva).

Fond solidarnosti bi se koristio za finansiranje osoba koji su u stanju socijalne potrebe, te osobe koje zbog socijalnog statusa nisu u mogućnosti platiti svoje liječenje. Centar za socijalni rad bi rukovodio ovim fondom, iz razloga što smataramo da oni najbolje poznaju socijalno stanje gradanki i građana opstine Bosanski Petrovac.

“Smanjenje naknada vijećnicama i vijećnicima smo obećali u predizbornoj kampanji, ovo je još jedan dokaz da SDP BiH ispunjava svoja obećanja. Najplemenitije kod donošenja ovakve odluke je osnivanje fonda solidarnosti, koji bi pomoglo našim sugrađanima kad im bude potrebna pomoć” istakao je Družić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.