Nermin Nikšić

Borbu protiv korupcije i političkog kriminala nastaviti još odlučnije

Nakon što je po nalogu Tužilaštva BiH slobode lišen predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako svi moraju biti jednaki pred zakonom bez obzira na to na kojoj se poziciji nalaze.

“Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i ja kao njen predsjednik dajemo punu podršku radu pravosudnih organa u BiH i borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije”, rekao je Nikšić za Klix.ba.

On je dodao da svi moramo biti jednaki pred zakonom i da niko ne može biti zaštićen od odgovornosti bez obzira na to o kome se radi i na kojoj poziciji se nalazi.

“Naravno, tužilaštvo i sudovi moraju raditi isključivo po zakonu i u interesu pravde i očekujem da i u ovom slučaju svoj posao urade profesionalno i odgovorno”, ističe Nikšić.

On je pozvao sve političke stranke u BiH da se prema ovom pitanju odnose principijelno, da se izdignu iznad bilo čijih interesa i da interes pravde stave na prvo mjesto.

“Očekujem da se aktivnosti tužilaštva u borbi protiv sistemske korupcije i politički sponzorisanog i zaštićenog kriminala nastave još odlučnije nakon ovoga, jer su BiH i njeni građani predugo taoci takvih političkih snaga”, rekao je Nikšić.

Dodao je i da neke od takvih osoba i danas zauzimaju vrlo odgovorne političke funkcije u Bosni i Hercegovini.

“Evidentno je da u svjetlu nastojanja BiH da se ubrzano krene ka članstvu u EU i NATO obračun s kriminalom i korupcijom predstavlja ključni uslov, jer bez toga taj proces nema šansi za uspjeh”, zaključio je Nikšić.

Klix.ba

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.