Čestitka predsjednika SDP BiH povodom 1. Maja Međunarodnog praznika rada

Borba za prava radnika i penzionera se nastavlja

Ovaj 1. Maj želim prije svega čestitati penzionerima i radnicima u Bosni i Hercegovini. Nažalost trenutne vlasti zaboravile su od koga smo naslijedili sve što danas imamo, tako da penzioneri sa strepnjom čekaju svaku narednu penziju.

U silnim reformama kojima nas vlast želi ubjediti da idemo ka boljem životu, iako te reforme niko ne vidi, očito nema mjesta za penzionere i radnike. Radnicima koji su od prošlog 1. Maja ostali bez niza prava nakon usvajanja novih, nepravednih i antiradničkih zakona o radu u oba bosanskohercegovačka entiteta poručujem da borba nije završena. Postoje političke snage u BiH koje neće odustati od borbe za prava radnika i penzionera.

Socijaldemokratska partija BiH opredjeljena je, više nego ikada, da se bori protiv vlasti kojoj je minimalna plata od 400 KM društveno opasna, a povećanje penzije nešto što se nipošto ne smije raditi. Zato Vam čestitam 1. maj uz poruku da ćemo, zajedno i jedinstveno, znati naći odgovor na trenutno urušavanje standarda i položaja svih građana BiH, a naročito penzionera i radničke klase. Želim Vam da 1. Maj dočekate i provedete prije svega u dobrom zdravlju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.