Bolja saradnja između bosanskohercegovačkih i hrvatskih socijaldemokrata

U Zagrebu su se sastali novoizabrani predsjednik SDP Hrvatske Davor Bernardić i generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić. Razgovarali su o dosadašnjoj i budućoj saradnji između ove dvije političke partije koje pripadaju porodici Partije Evropskih Socijalista (PES).

“Socijaldemokrate iz BiH i Hrvatske su uvijek sarađivali, postojali su određeni problemi na nivou rukovodstava u prošlosti, vjerujem da je vrijeme za novu stranicu u odnosima između SDP BiH i SDP Hrvatske” istakao je Irfan Čengić.

Ove dvije političke partije su začetnici demokratizacije političkih partija i prve partije na Balkanu koje svoje lidere biraju po sistemu “Jedan član- jedan glas”.
Na sastanku je razgovarano i  o organizaciji regionalne konferencije ljevičara koja bi se naredne godine trebala organizovati u Sarajevu.

Također ovom prilikom Forum mladih ove dvije političke partije su potpisali sporazume o međusobnoj saradnji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.