Nermin Nikšić

Bojim se da će se u Mostaru najmanje pričati i boriti za interese BiH

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović danas će u Mostaru imati tri odvojena susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Prvi potez novoizabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na izborima, koji su jučer održani, još uvijek u ulozi premijera te zemlje, zanimljivo, bit će dolazak u Mostar.

Ovakav sastanak u Mostaru različito se doživljava u javnosti.

Nermin Nikšić, lider SDP-a ističe za Patriju da su „svaki razgovori ključnih predstavnika država iz našeg regiona dobra stvar“.

– Mišljenja sam da bi predstavnici vlasti Srbije i Hrvatske trebali dobro razmisliti kakvu poruku šalju prema BiH pristajanjem na poteze koje režira Dragan Čović i njegov HDZ uz prešutnu saglasnost prije svih Bakira Izetbegovića i SDA.

Ovo sve je posljedica neustavnog otvaranja Ureda člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda u Mostaru čime se želi poslati poruka o tome da je Mostar stolni grad nekakvog HDZ entiteta.

Pristajanjem na takvu politiku svim probosanskim snagama šalje se jedna loša poruka. Ponavljam da odgovornost nije samo na HDZ-u već i na njegovim koalicionim partnerima koji im svojom politikom totalnog popuštanja daju podršku takvom ponašanju. Svi znamo kakav je odnos HDZ prema Bosni i Hercegovini. Zato se bojim da će se na ovakvim sastancima, u ovakvoj organizaciji, najmanje pričati i boriti za interese BiH i svih njenih građana – kaže Nikšić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.