Zukan Helez

Blokada iz RS-a je vrhunac političke krize u BiH

Počela je 23. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, iako su pojedini zastupnici koji dolaze iz RS ranije najavili svoj nedolazak. U sali je prisutno 29 zastupnika što je dovoljno za održavanje ove sjednice.

Ranije danas na sjednici Komisije za vanjske poslove također nisu prisustvovali ovi zastupnici, ali su odluke usvojene jednoglasno.

Na današnjoj sjednici bit će razmatran Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Zbog najave nedolaska poslanika iz RS-a bila je otkazana i sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta koja je trebala biti održana krajem jula.

Zukan Helez, zastupnik SDP-a, kazao je da se mora naći rješenje s obzirom da nema zastupnika iz RS.

– Mi možemo nešto pokušati da radimo, ali nisam siguran da smo mi u Parlamentu krivi za ovu situaciju, ali ne možemo reći da nismo odgovorni. Moramo poštivati Poslovnik i Ustav i dok je takav mora se poštivati. Ovo je vrhunac političke krize u BiH – rekao je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.