Blok 7 TE Tuzla

Pojašnjenje pitanja

Opstanak energetskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine velikim dijelom zasniva na izgradnji Bloka 7 Termoelektrane (TE) u Tuzli, realizacija ovog projekta još uvijek nije počela. Vremena je sve manje, a i stručnjaci upozoravaju da postojeći blokovi imaju izuzetno nisku efikasnost, a i ekološki su izuzetno neprihvatljivi, što je suprotno načelima Evropske unije.

Stav SDP BiH

SDP BiH zagovara intenzivnu realizaciju ovog i sličnih projekata koji bi našu zemlju očuvali energetski neovisnom, te kako bi bili generator razvoja naše ekonomije. Izgradnjom Bloka 7 TE Tuzla stabilizovala bi se i cijena električne energije i dovela na nivo prihvatljiv prosječnom bh. potrošaču.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.