GO SDP Mostar

Bivši predsjednik mostarskog DF-a Mahmut Trčalo od danas novi član SDP-a

Poznati mostarski poduzetnik i bivši predsjednik mostarskog ogranka DF-a Mahmut Trčalo od danas je novi član SDP-a.

Trčalo je svojevremeno istupio iz Demokratske fronte jer se nije slagao sa ulaskom pomenute stranke u koaliciju sa SDA na Lokalnim izborima u Mostaru. Radi se o uspješno poduzetniku i vlasniku privatne građevinske firme.

– U politiku sam ušao jer želim promjene u Mostaru, da ponovno bude onakav kakvim ga mi stariji Mostarci pamtimo – jedinstven, razvijen i progresivan grad na usluzi svojim građanima. Sve one vrijednosti za koje sam se godinama zalagao sada pronalazim u radu SDP-a i zato sam se odlučio da i ja doprinesem jačanju jedne nove, prije svega trasnparentne politike – istaknuo je Trčalo.

Arman Zalihić, predsjednik mostarskog SDP-a nije krio zadovoljstvo jačanjem organizacije na čijem je čelu.

– Zadnjih mjeseci imamo veliki broj novih učlanjenja, a izuzetno mi je zadovoljstvo što je Mahmut Trčalo naš novi član. U njegove iskrene političke namjere sam se bezbroj puta uvjerio. O tome najbolje govore i posljednji izbori, kada je između stolice i ideje, izabrao ovo drugo. Nova učlanjenja jasno pokazuje da SDP ima najveći trend rasta popularnosti u Mostaru i ne sumnjam da ćemo na idućim izborima kao najjača opozicijska stranka biti snažna alternativa vladajućim strankama u HNK.