Aner Žuljević

Bile su potrebne dvije godine da se promijeni jedna riječ u Zakonu o radu koja se tiče radnika

Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH po hitnom postupku su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o radu.

33 delegata su glasala za i jedan je bio suzdržan.

Resorni ministar Vesko Drljača je pojasnio da ovim zakonskim aktom se Zakon o radu usklađuje sa presudom Ustavnog suda FBiH od 26. februara 2020. godine, u kojoj je istaknuto da je odredbom tog zakona pravo radnika na slobodan pristup sudu ograničeno, s obzirom na to da se njenom primjenom na radnika stavlja nesrazmjeran teret u postupcima utvrđivanja prava iz radnog odnosa.

Delegat Aner Žuljević (SDP) je rekao da su presude Ustavnog suda pedagoška mjera svim političkim ambicijama koje imaju namjeru da se obračunavaju s radnicima.

– Nažalost, svaki put kad je neko osporavao ovaj zakon Ustavnom sudu, on je bio osporen. Problem je što su potrebne dvije godine da se promijeni jedna riječ u zakonu kada su u pitanju radnici, a kada je potrebno dijeliti novce to se donosi preko noći – rekao je Žuljević.

avaz.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.