Bihać zaslužuje da bude centar razvoja i prosperiteta

Na press konferenciji ozvaničena je nova koalicija u gradu Bihaću, koju čine :

Pomak Bihać, Narod i Pravda, SDP BiH, Naša stranka, SBiH, SBB i dva nezavisna vijećnika.

Želimo upoznati svoje članove, simpatizere i javnost da je Gradska organizacija SDP BiH Bihać prihvatila poziv gradonačelnika Grada Bihaća Elvedina Sedića i političkog subjekta Pomak, te smo odlučili biti svesrdna pomoć u kreiranju politike razvoja grada Bihaća.

Uprkos činjenici da smo protekle tri godine kroz djelovanje kluba vijećnika bili opozicija i korektiv radu vlasti u Gradu Bihaću koju su činile Pomak i SDA, kao i da možda imamo drugačije poglede na razvoj grada Bihaća, smatramo da ovaj poziv nismo mogli ni smjeli odbiti jer SDP BiH nikada ne može i neće biti opozicija Gradu Bihaću i njegovim građanima.

Naše sujete ne smiju biti razlog totalne blokade grada.

Mišljenja smo da Bihać i njegovi građani ne smiju biti taoci koalicionih nesuglasica i političkih svađa, a koje su se ogledale kroz opstrukcije strateških projekata, te da Bihać zaslužuje da bude centar razvoja i prosperiteta u kojem će mladi ljudi ostajati a strani investitori rado dolaziti.

Zato smo mišljenja, da u ovim ključnim trenucima ne smijemo stajati po strani, nego pružiti traženu pomoć, preuzeti odgovornost i biti dalja podrška u razvoju grada.

Na koncu, raduje nas činjenica da je u Bihaću konačno zaživjela ideja koalicije “Trojke”, te da ćemo zajednički sa ostalim partnerima iz iste (NS i NiP) u narednom periodu raditi na tome da obezbijedimo sredstva sa viših nivoa vlasti za implementaciju strateških projekata u gradu Bihaću.

Iako neki smatraju da je godina dana malo, mi u SDP-u smatramo da je dovoljno kako bismo građanima pokazali svoje dobre namjere koje će nadamo se iduće godine i te kako biti prepoznate.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.