Bihać zaslužuje da bude centar razvoja i prosperiteta

Na press konferenciji ozvaničena je nova koalicija u gradu Bihaću, koju čine :

Pomak Bihać, Narod i Pravda, SDP BiH, Naša stranka, SBiH, SBB i dva nezavisna vijećnika.

Želimo upoznati svoje članove, simpatizere i javnost da je Gradska organizacija SDP BiH Bihać prihvatila poziv gradonačelnika Grada Bihaća Elvedina Sedića i političkog subjekta Pomak, te smo odlučili biti svesrdna pomoć u kreiranju politike razvoja grada Bihaća.

Uprkos činjenici da smo protekle tri godine kroz djelovanje kluba vijećnika bili opozicija i korektiv radu vlasti u Gradu Bihaću koju su činile Pomak i SDA, kao i da možda imamo drugačije poglede na razvoj grada Bihaća, smatramo da ovaj poziv nismo mogli ni smjeli odbiti jer SDP BiH nikada ne može i neće biti opozicija Gradu Bihaću i njegovim građanima.

Naše sujete ne smiju biti razlog totalne blokade grada.

Mišljenja smo da Bihać i njegovi građani ne smiju biti taoci koalicionih nesuglasica i političkih svađa, a koje su se ogledale kroz opstrukcije strateških projekata, te da Bihać zaslužuje da bude centar razvoja i prosperiteta u kojem će mladi ljudi ostajati a strani investitori rado dolaziti.

Zato smo mišljenja, da u ovim ključnim trenucima ne smijemo stajati po strani, nego pružiti traženu pomoć, preuzeti odgovornost i biti dalja podrška u razvoju grada.

Na koncu, raduje nas činjenica da je u Bihaću konačno zaživjela ideja koalicije “Trojke”, te da ćemo zajednički sa ostalim partnerima iz iste (NS i NiP) u narednom periodu raditi na tome da obezbijedimo sredstva sa viših nivoa vlasti za implementaciju strateških projekata u gradu Bihaću.

Iako neki smatraju da je godina dana malo, mi u SDP-u smatramo da je dovoljno kako bismo građanima pokazali svoje dobre namjere koje će nadamo se iduće godine i te kako biti prepoznate.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.