Mladen Ćavar

BiH postala član Pompidou grupe Vijeća Evrope

Potpuno smo svjesni izazova koji predstavlja borba protiv zloupotrebe droga i da se nijedna zemlja samostalno ne može efikasno boriti protiv ovog veoma izraženog problema

Slika

Bosna i Hercegovina je nakon nedavne odluke o preuzimanju predsjedavanja Vijećem Evrope, napravila još jedan iskorak u jačanju saradnje i osnažilo ulogu naše zemlje u ovoj evropskoj organizaciji. Naime, na Ministarskoj konferenciji Grupe za saradnju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine opojnim drogama – Pompidou grupa, koja se održava u Strazburu, Bosne i Hercegovina je zvanično primljena u ovo tijelo Vijeća Evrope.

Delegaciju Bosne i Hercegovine na konferenciji u Strazburu predvodi zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar. U obraćanju nakon prijema BiH u Pompidou grupu Vijeća Evrope naglasio da je ovo još jedan važan događaj za Bosnu i Hercegovinu, te da članstvo predstavlja podstrek za nastavak rada na suzbijanju zloupotrebe droga, doprinoseći tako sigurnosti građana naše zemlje, ali i zemalja regiona, Evropske unije i šire.

“Potpuno smo svjesni izazova koji predstavlja borba protiv zloupotrebe droga i da se nijedna zemlja samostalno ne može efikasno boriti protiv ovog veoma izraženog problema. Siguran sam da ćemo dati puni doprinos kroz rad i članstvo BiH u Pompidou grupi, ali istovremeno i koristiti iskustva i podršku u multidisciplinarnoj i naučno utemeljenoj politici suzbijanja problematike droga“, kazao je Ćavar.

Bosna i Hercegovina je bila jedina zemalja iz regiona koja nije članica Pompidou grupe, te je Ministarstvo sigurnosti BiH intenzivno radilo na pristupanju ovoj grupi zemalja, imajući u vidu velike mogućnosti koje članstvo pruža u suzbijanju zloupotrebe droga.

Posebnost Pompidou grupe je njena uloga povezivanja zemalja članica Evropske unije sa ostalim evropskim zemljama kroz razmjenu iskustva i znanja te jačanja saradnje sa susjednim zemljama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.