Nermin Nikšić

BiH je pokazala da dijeli evropske vrijednosti

Skup antifašista pod sloganom „I ja sam antifašista“ održan je danas u Sarajevu u organizaciji SDP BiH i SABNOR-a Kantona Sarajevo. Uprkos radnom danu, u maršu je učestvovalo oko dvije hiljade ljudi, piše bh. novinska agencija Patria.

Marš antifašista je krenuo sa Baščaršije, a delegacije su položile cvijeće ispred Vječne vatre, zatim na Trgu djece Sarajeva, a skup je završio polaganjem cvijeća ispred biste Josipa Broza Tita u kapusu Sarajevskog univerziteta.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je okupljenima da je ovaj Marš pokazao da je BiH dio Evrope.

– U svijetu je prepoznat ovaj dan kao Dan pobjede nad fašizmom. Nije Evropa slučajno izabrala ovaj dan kao Dan Evrope. Bosna i Hercegovina je dio te civilizovane Evrope, i nije slučajno i da je Armija BiH ovaj dan izabrala kao Dan Zlatnih ljiljana, čime smo se svrstali u red civiliziranog svijeta – poručio je predsjednik SDP-a.

– Jako je bitno da pokažemo svijetu da u BiH još uvijek ima antifašista, pogotovo ovdje u gradu Sarajevu da pokažemo da nije pobijeđen antifašizam (smijeh op.a) i da još uvijek ima antifašista – istakao je Nermin Nikšić.

(Izvor: nap.ba)

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.