Čestitka Nermina Nikšića za Dan državnosti BiH

BiH je država svih nas i u njoj mora biti i ima mjesta za sve nas

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je svim građanima BiH čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH.

„Danas je 75 godina kako su delegati svih naroda i narodnosti BiH na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu obnovili državnost naše domovine. Poruke ZAVNOBiH-a su temeljna ideja vodilja našeg političkog djelovanja. Upravo na tim osnovama Bosna i Hercegovina je vratila svoje historijske granice, u okviru kojih je 1992. godine priznata kao nezavisna i suverena država.

Dvadeset i peti novembar ostat će trajno upisan u historiji BiH, a odluke ZAVNOBIH-a kao vrhunsko demokratsko dostignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe.

Bosna i Hercegovina je jedina država koja je dva puta rođena u antifašističkoj borbi. Borbi, koja je obilježena idealima slobode, jednakosti i bratstva, i danas je čvrst temelj državnosti Bosne i Hercegovine.

BiH je država svih nas i u njoj mora biti i ima mjesta za sve nas.

U dva rata ona je dala svoje najbolje sinove kako bi imali domovinu Bošnjaka, Srba, Hrvata i svih građana koji žive u njoj, domovinu za sve nas.

Uz nadu da će period koji je pred nama biti obilježen napretkom i razvojem BiH, te potpunom jednakopravnošću svih građana i naroda na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, od srca vam želim sretan 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitci predsjednika SDP BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.