Saša Magazinović za BHT

Biće posla za Tužilaštvo oko izbora člana Predsjedništva BiH

Kada je riječ o izboru člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, gdje je razlika 15.000 glasova, biće tu posla za Tužilaštvo BiH, ali pričekajmo, rekao je za BHRT Saša Magazinović iz SDP BiH.

Saša Magazinović rekao je kako SDP nije izlazio sa preuranjenim rezultatima, jer nisu htjeli da objavljuju neprovjerene brojeve, pošto i danas “imate skandale”.

“Prije dva dana izašli smo sa zahtjevom za ponovno brojanje listića. Žao mi je da BiH kao europska država u 21 vijeku prolazi kroz ovo sve, da imamo 100.000 nevažećih listića, a razlika između predsjedničkih kandidata za izbor člana Predsjedništva iz reda biošnjačkog naroda je 15.000 glasova”, kaže Magazinović.

Prema jutrošnjim podacima CIK-a, Šefik Džaferović (SDA) ima 204.359 glasova, a Denis Bećirović (SDP) -188.582.

Kada je riječ o ponovnom brojanju glasova, Magazinović kaže kako Izborni zakon omogućava i tačno je propisano u kojem vremenskom intervalu se to može uraditi.

“Biće tu posla za Tužilaštvo, posebno kada je u pitanju trka za bošnjačkog člana Predsjedništva.I danas ne vjerujem da je Džaferović pobijedio, jer ni u SDA nema podršku, rekao je Magazinović.

Magazinović je rekao i da su sami posmatrači sa biračkih mjesta javljali da je određeni broj listića proglašen nevažećim i da su dopisivani.

“Dopustite da se to prebroji ponovo, mi ćemo iscrpiti pravne mogućnosti koje su pred nama. Da je ogromna razlika između kandidata, ne bismo reagovali,ali razlika je veoma mala, a veliki broj nepravilnosti”, rekao je Magazinović.

Dodao je kako bi bilo logično da se ponove izbori za člana Predsjedništva BiH.

Kada je riječ o izbornom rezultatu SDP BiH, Magazinović je rekao kako je SDP druga stranka u Federaciji BiH, te da od dosadašnja tri imaju pet zastupnika u Parlamentu:

“Postizborna logika je da se razgovara o koaliranju. Unutar SDP postoje nove procedure. Već sada činimo napor i razgovaramo s političkim strankam,kako bi se vlast formirala bez SDA. Mislimo da je to moguće u Sarajevu, gdje su građani dali 10 glasova SDA- u i 25 ostalim strankama i mislim da će Kanton Sarajevo dobiti novu vladu”, rekao jer Magazinović i dodao kako je ipak potrebno pričekati konačne rezultate.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.