Segmedina Srna-Bajramović

BHRT je kuća koja nosi predznak države Bosne i Hercegovine i moramo je sačuvati

Segmedina Srna-Bajramović, delegatkinja Socijaldemokratske partije BiH u federalnom Domu naroda, na jučerašnjoj sjednici ovog Doma imala je izlaganje vezano za stanje u BHRT-u.

„Polazeći od toga da sam dugo godina radila u ovoj kući, te jako dobro poznajem kako funkcioniše i kako je funkcionisala u različitim periodima, postoje bar tri razloga zašto bi trebali podržati Rezoluciju o BHRT-u.

BHRT je kuća koja nosi predznak države Bosne i Hercegovine, sačuvali smo je u ratu i moramo je sačuvati i u miru.

Drugo, u toj kući radi 870 uposlenika, profesionalaca i ljudi kojima je direktno ugrožena egzistencija.

Treće, BHRT je prevažan zbog povezanosti sa drugim državnim institucijama. Recimo, preko repetitora BHRT idu sistemi veze Oružanih snaga BiH, policijskih agencija i drugih.

Kad se isključi električna energija BHRT-u, onda će sve te institucije imati problem.

Rezolucijom otvaramo prostor da Poreska uprava FBiH može odblokirati račun BHRT-a, što je prvi korak ka stabilizaciji BHRT.

Taj potez ne bi bio nepoznata praksa, jer se već primjenjivala kod željeznica, rudnika, bolnica…“, navela je Srna-Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.