Nermin Nikšić

Bh. vlastima izlazak Velike Britanije iz EU ne smije biti alibi za njihov nerad

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić smatra da izlazak Velike Britanije iz Evropske unije predstavlja vjerovatno najveći potres u EU od njenog osnivanja.

„O posljedicama je još uvijek rano govoriti sa preciznošću, ali je vrlo moguće da će to izazvati i druge političke potrese, pa i finansijske krize. Zaista se nadam da aktuelna vlast neće pomisliti da alibi za svoj nerad potraži, naprimjer, u odluci građana Velike Britanije, nego da će konačno zasukati rukave i početi ispunjavati ono što građani od njih očekuju.

Krajnje je vrijeme da vlast u BiH, koja svoju politiku bazira na principu da će stranci popustiti sa zahtjevima ili da će neko drugi umjesto njih uraditi njihov posao, za promjenu prestane obmanjivati građane i počne raditi u njihovu, a ne svoju korist.

Potrebno je da prestanu tajno donositi odluke koje se tiču budućnosti države i da proces priključenja BiH Evropskoj uniji vode transparentno. U taj proces neophodno je uključiti, ne samo opoziciju, nego i nevladin sektor i akademsku zajednicu.

Put Bosne i Hercegovine u EU ne smije biti upitan jer on predstavlja dostizanje visokih i jasno određenih standarda koje naša država nažalost danas ne ispunjava. Svi zajedno smo dužni da učinimo sve što je u našoj mogućnosti da te standarde ispunimo, najviše radi nas samih, a ne radi EU“, kaže u svojoj izjavi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.