Zukan Helez

Bh. Valter je srušio plan pojedinih svjetskih moćnika o podjeli BiH

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, kaže kako se, prateći pregovore o izmjeni Ustava BIH i Izbornog zakona u BiH moglo primjetiti da su BiH i njeni građani ponešto i naučili iz pojedinih teških perioda kroz koje je Bosna i Hercegovina prolazila.

„Samo u našoj novijoj historiji ponešto smo naučili i iz kobnih grešaka naših političkih vođa iz dejtonskog perioda. Kada “nepristrasni Evropljani” poput Anegline Ajhorst i pojedinih saveznika, iz nama “prijateljskih zemalja” pomisle da su riješili politički čvor u BiH i kad nađu domaće izdajnike (imena ovog puta neću pominjati, jer su potpuno nebitni), javi se bh. duh otpora.

Kada, ustvari pozovu i zavrnu ruku slabićima političke scene i kad pristane “prvi u Bošnjaka” na podjelu BiH javi se bh. Valter. Kada su našli dva zastupnika u Parlamentu BIH i time umanjili brojku od 15 zastupnika koji su bili protiv izmjena Ustava BiH na njenu štetu i uveli je u podjelu, ostalo je 13 zastupnika što nije bilo dovoljno da se odbrani pozicija cjelovite Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu dva zastupnika otkazala su poslušnost “lideru Bošnjaka” i time se ponovo okupilo 15 zastupnika koji ne žele podići ruku za izmjenu Ustava na štetu svih Bosanaca i Hercegovaca i države BiH.

Ovim se srušio plan pojedinih svjetskih moćnika o podjeli BiH. Zato poručujem svim budućim političarima iz takozvane međunarodne zajednice koji dolaze u BiH da bi kod svojih šefova dobili određene poene, a to im poslužilo za napredovanje u njihovim političkim karijerama da shvate da Bosnu i Hercegovinu niko ne može podijeliti protiv volje njenih građana i da u Bosni i Hercegovini uvijek živi duh Valtera za kojeg nikada neće saznati ko je taj Valter“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.