Nermin Nikšić

Bh. rukometaši su se za sva vremena upisali u istoriju bh. sporta

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, na svom Facebook profilu, čestitao je bh. rukometnim reprezentativcima plasman na Evropsko prvenstvo, za koji su najzaslužniji samo oni.

„Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko rukometno prvenstvo. Prva naša reprezentacija koja je uspjela izboriti plasman na Svjetsko i sada na Evropsko prventvo.

Večerašnjom pobjedom upisali su se za sva vremena u istoriju bh. sporta.

Čudo je da uopšte postoji ova reprezentacija. Samo tvrdoglavost, entuzijazam i ljubav koju prema reprezentaciji pokazuju ovi momci i selektor Šuman omogućili su da danas cijela zemlja može slaviti plasman na Evropsko prvenstvo.

Vjerovatno će danas, kako smo navikli, krenuti čestitke sa svih strana, hvalospjevi i tapšanje po ramenima. Već sutra će opet ostati prepušteni sami sebi.

Zato umjesto čestitke za plasman želim zahvaliti selektoru Šumanu i njegovom stručnom štabu, te svim igračima od blizanaca Benjamina i Senjamina, preko kapitena Mirsada Terzića, neuništivog Nikole Prce, Marka Panića, Deje, Alena, Ive, Ibre, Toreta, Grahe, Perića do Hercega, Mandića pa i onih koji nisu imali priliku da budu na klupi. Želim im se zahvaliti što su opstali i uspjeli da se uopšte takmiče, a ne da se još i plasiraju.

To može samo naš inat, to mogu samo ovi momci. Mnogi drugi bi već odavno digli ruke i rekli ako već repke ne treba državi ne treba ni nama.

Ali ne i oni. Oni plaćaju sami sebi put da dođu na okupljanje reprezentacije i bez obzira dobili ili izgubili pokazuju kako se bori za dres sa državnim grbom.

Zato vam još jednom hvala momci, vrijedni ste svakog respekta, koji se može dati. Vi ste zaista ponos države i mnogi bi se mogli ugledati na vas.
Na kraju se želim posebno zahvaliti BH Fanatikosima i navijačima koji su punili Mejdan dajući nesebičnu podršku našim momcima. Svakako da zahvalnost zaslužuje i Grad Tuzla, jer su stali iza reprezentacije, kada su im svi drugi okrenuli leđa, što su im naši rukometaši vratili na najbolji način plasmanom na evropsko prvenstvo.

Vi ste vi ste ponos države, ponos države..“, navodi Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.