Parlamentarci:

Bh. reprezentacija protiv Nigerije može ostvariti prvu i historijsku pobjedu

Uvjeren sam da će na osnovu realnog potencijala kojim raspolažemo BiH pobijediti reprezentaciju Nigerije – kaže Vidović.

Slika

Uspjesi rukometne i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetskim takmičenjima mogu biti podsticaj za odgovornije ponašanje izabranih zvaničnika u strukturama vlasti – rekao je za Agenciju FENA Tomo Vidović, dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. 

Naglasio je da nam u ovim sumornim društvenim odnosima i događanjima treba nešto što će biti svijetlo na kraju tunela, a „ovoga puta na sportskim terenima imamo pozitivnih ishoda i s rukometnom i nogometnom reprezentacijom BiH“. 

Prateći dosadašnji tok Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu s posebnom pažnjom Vidović gleda nastupe bh. reprezentacije. 

– Uvjeren sam da će na osnovu realnog potencijala  kojim raspolažemo BiH pobijediti reprezentaciju Nigerije – kaže Vidović. 

Također, mišljenja je da ćemo i utakmicu protiv Irana isto tako s velikim izgledima dobiti i na taj način BiH bi ušla u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva. Na opće zadovoljstvo građana BiH on smatra da su šanse bh. reprezentacije i tu veoma dobre. 

U kućnom ambijentu s prijateljima sutrašnju utakmicu BiH i Nigerije pratit će Jasenko Selimović, predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokratske partije  BiH u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta. 

Za Agenciju  FENA je istakao da je bh. nogometna reprezentacija u utakmici protiv Argentine pokazala da zna igrati fudbal, da ima veliko srce i da je selektor Safet Sušić složio dobru i ozbiljnu ekipu koja je odgovorno odradila svoj posao. 

– Možda nisu imali najviše sreće. Ali kažu da sreća prati hrabre, te mislim da u narednim utakmicama trebamo odigrati na isti način kao protiv Argentine. Nesporno je da reprezentacija BiH može ostvariti svoju prvu i historijsku pobjedu na Svjetskom nogometnom prvenstvu – rekao je Selimović. 

Fudbalske reprezentacije BiH i Nigerije sutra će  na stadionu Arena Pantanal, u Cuiabi u Brazilu odmjeriti snage na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.