Zukan Helez

Bh. privreda zbog koronavirusa prepuštena sama sebi

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, kaže kako je nečuveno da vladajuće strukture u Bosni i Hercegovini još nemaju razrađenu strukturu borbe protiv pandemije koronavirusa, pogotovo po pitanju privrednog sektora, koji već trpi štetu u visini od nekoliko desetina miliona KM.

„Bosna i Hercegovina mora slijediti prakse zemalja EU i regina u pogledu donošenja hitnih mjera za ublažavanje i sanaciju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Izostanak adekvatne i pravovremene reakcije mogao bi značiti kolaps ionako opterećene privrede, naročito najpogođenijih industrijskih grana. Uporedo sa borbom za očuvanje zdravlja građana i suzbijanje pandemije mora ići i borba za svako radno mjesto koje je zbog novonastale situacije dovedeno u znak pitanja.

Sve ozbiljne zemlje već odavno jednake napore ulažu u plan ekonomskog oporavka koliko i u samo suzbijanje pandemije koronavirusa.

Bosna i Hercegovina nema vremena za “ako Bog da nas neće” strategije, te je stoga potrebno što hitnije reagovati i osnovati krizne štabove koji će na svakom dijelu mjeriti pandemijom nastale gubitke i pružati adekvatnu podršku našim privrednicima. Pozivam vladajuće reprezentacije da pokažu ozbiljnost i odgovorno pristupe situaciji“, navodi Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.