Reakcija FOM SDP BiH

Bh. pravosuđe mora početi krivično goniti one koji šire nacionalnu i vjersku mržnju!

Ovih dana na blogu Semira Halilovića, najpoznatijeg po tome što je sin generala Sefera Halilovića, imamo priliku pročitati gnusne komentare na račun romskog naroda

Slika

Forum mladih SDP BiH najoštrije osuđuje govor mržnje koji prečesto zauzima značajan dio medijskog prostora u Bosni i Hercegovini, a sankcioniranje takvih fašističkih ispada kod nas je i dalje nepoznanica.

Ovih dana na blogu Semira Halilovića, najpoznatijeg po tome što je sin generala Sefera Halilovića, imamo priliku pročitati gnusne komentare na račun romskog naroda. Teško je pronaći riječi kojima bismo opisali način na koji dotični piše o jednom narodu jer nema previše riječi koje u sebi mogu sažeti toliko mržnje. Tek se, eto, fašizam sam po sebi nameće.

"Nedeopustivo je da bilo ko, a posebno političari, nekažnjeno šire govor mržnje i igraju se sa životima desetina hiljada ljudi. Bh. pravosuđe zaista mora početi raditi svoj posao i krivično goniti one koji svojim izjavama i retorikom indirektno učestvuju u svakodnevnim napadima na povratnike i manjinske narode u bh. gradovima. Semir Halilović je samo jedan u nizu takvih političara.", rekao je Aldi Halilović, generalni sekretar Foruma mladih SDP BiH.

FOM SDP BiH poziva pravosudne organe da adekvatno reagiraju i napokon počnu sankcionisati izazivanja nacionalne i vjerske mržnje. Svako nesankcioniranje govora mržnja izravna je prijetnja stabilnosti Bosne i Hercegovine i jednakopravnosti njenih građana, posebno ako ona dolazi od osoba koje pretenduju na učešće u vlasti!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.