Bh. diplomata Arifhodžić dao podršku Bećiroviću: Dijete iskonske ali i savremene BiH

Ugledni bh. diplomata Nerkez Arifhodžić podržao je Denisa Bećirovića, kandidata SDP-a za člana Predsjedništva, te je uputio i pismo podrške.

– Dijete iskonske ali i savremene Bosne i Hercegovine. Čestit mladi čovjek, koji poštuje najbolje moralne i tradicionalne vrijednosti u našoj zemlji, koji spaja različitosti i oplemnjuje ih svojim dugogodišnjim angažmanom kao javna ličnost, univerzitetski profesor i političar koji drži do principa i svoje riječi.

Vrlo aktivni paramentarac, kandidat iz reda bošnjačkog naroda koji će sigurno zastupati interese svih građana kojima je na srcu naša domovina Bosna i Hercegovina. Obrazovan, sposoban i talentovan da na znalački način afirmira sve pozitivno u našem pluralnom društvu, da svojim znanjem, energijom i pristupasnošću svakom čovjeku odlučno doprinese da se naša zemlja pokrene iz nacionalističke učmalosti, stagnacije i nazadovanja, te sigurnije zakorači na euroatlanskom putu budućnosti.

Denis Bećirović je pokazao da zna okupljati ljude pod jednom zastavom, zastavom Bosne i Hercegovine, dokazao se kao čovjek koji može efikasno razgovarati o svakoj temi i sa svim ljudima u našoj zemlji i inostranstvu. Ima široku viziju kakvu zemlju trebamo, šta želimo bolje u njoj i adekvatni program, s udruženim snagama koje ga podržavaju, kako to realizirati. Pokazao je mudrost, hrabrost i sposobnost iskrenog pariote i političara u zaštiti interesa naše države. Kao član Predsjedništva BiH bit će u mogućnosti da pokaže više kako se grade veze Bosne i Hercegovine sa svijetom, da afirmira pozitivne vrijednosti naše sredine i kada bude potrebno odlučno brani interese naše zemlje i svih njenih građana.

On je čovjek koji uvažava pozitivno naslijeđe brojih generacija koji su gradili našu zemlju, koji su je odbranili i koji je danas grade, u najsloženijim okolnostima u koje su nas doveli politika i gramzljivost nacionalističkih stranaka, iscrpljivanjem ljudi i beznađa u koje su ih gurnuli dugogodišnjom vladavinom ove zemlje. On je političar koji će znati kako zaustaviti dalji pad i strmoglav na koje su nas doveli aktuelni vlastodršci, pokazat će odlučnost na djelu promjena i ozdravljenja našeg društva, a biće ugledni predstavnik svoje zemlje, državnik na međunarodnoj sceni, kojem će vjerovati inostrani sagovornici i uvažavati Bosnu i Hercegovinu kao konstruktivnu članicu međunarodne zajednice.

Bosna i Hercegovina zaslužje da ima takvog člana Predsjedništva BiH otvorenog prema svim ljudima, ličnost koja ima kapacitet da ujedinjuje, što je potrebno vremenu u koje se nalazimo, i čovjeka koji zna da zaštiti dignitet države, naroda iz kojeg potiče, kao i svih građana pluralne Bosne i Hercegovine.

Zato dajem punu podršku i zato ću glasati za Denisa Bećirovića – napisao je Arifhodžić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.