Bh. diplomata Arifhodžić dao podršku Bećiroviću: Dijete iskonske ali i savremene BiH

Ugledni bh. diplomata Nerkez Arifhodžić podržao je Denisa Bećirovića, kandidata SDP-a za člana Predsjedništva, te je uputio i pismo podrške.

– Dijete iskonske ali i savremene Bosne i Hercegovine. Čestit mladi čovjek, koji poštuje najbolje moralne i tradicionalne vrijednosti u našoj zemlji, koji spaja različitosti i oplemnjuje ih svojim dugogodišnjim angažmanom kao javna ličnost, univerzitetski profesor i političar koji drži do principa i svoje riječi.

Vrlo aktivni paramentarac, kandidat iz reda bošnjačkog naroda koji će sigurno zastupati interese svih građana kojima je na srcu naša domovina Bosna i Hercegovina. Obrazovan, sposoban i talentovan da na znalački način afirmira sve pozitivno u našem pluralnom društvu, da svojim znanjem, energijom i pristupasnošću svakom čovjeku odlučno doprinese da se naša zemlja pokrene iz nacionalističke učmalosti, stagnacije i nazadovanja, te sigurnije zakorači na euroatlanskom putu budućnosti.

Denis Bećirović je pokazao da zna okupljati ljude pod jednom zastavom, zastavom Bosne i Hercegovine, dokazao se kao čovjek koji može efikasno razgovarati o svakoj temi i sa svim ljudima u našoj zemlji i inostranstvu. Ima široku viziju kakvu zemlju trebamo, šta želimo bolje u njoj i adekvatni program, s udruženim snagama koje ga podržavaju, kako to realizirati. Pokazao je mudrost, hrabrost i sposobnost iskrenog pariote i političara u zaštiti interesa naše države. Kao član Predsjedništva BiH bit će u mogućnosti da pokaže više kako se grade veze Bosne i Hercegovine sa svijetom, da afirmira pozitivne vrijednosti naše sredine i kada bude potrebno odlučno brani interese naše zemlje i svih njenih građana.

On je čovjek koji uvažava pozitivno naslijeđe brojih generacija koji su gradili našu zemlju, koji su je odbranili i koji je danas grade, u najsloženijim okolnostima u koje su nas doveli politika i gramzljivost nacionalističkih stranaka, iscrpljivanjem ljudi i beznađa u koje su ih gurnuli dugogodišnjom vladavinom ove zemlje. On je političar koji će znati kako zaustaviti dalji pad i strmoglav na koje su nas doveli aktuelni vlastodršci, pokazat će odlučnost na djelu promjena i ozdravljenja našeg društva, a biće ugledni predstavnik svoje zemlje, državnik na međunarodnoj sceni, kojem će vjerovati inostrani sagovornici i uvažavati Bosnu i Hercegovinu kao konstruktivnu članicu međunarodne zajednice.

Bosna i Hercegovina zaslužje da ima takvog člana Predsjedništva BiH otvorenog prema svim ljudima, ličnost koja ima kapacitet da ujedinjuje, što je potrebno vremenu u koje se nalazimo, i čovjeka koji zna da zaštiti dignitet države, naroda iz kojeg potiče, kao i svih građana pluralne Bosne i Hercegovine.

Zato dajem punu podršku i zato ću glasati za Denisa Bećirovića – napisao je Arifhodžić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.