BH blok se neće približavati ni SDA ni HDZ-u

Mi kao „BH blok“ smo svjesni situacije u kojoj se Bosna i Hercegovina nalazi, svjesni smo historijske odgovornosti, ali danas nismo donosili nikakve odluke, rekao je novinarima u Sarajevu predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić, nakon sastanka sa predsjednicima DF-a i Naše stranke Željkom Komšićem i Predragom Kojovićem u zgradi Predsjedništva BiH.

„Razmotrili smo situaciju u kantonima, u Federaciji i na nivou Bosne i Hercegovine“, rekao je Nikšić, dodajući da je BH blok u potpunosti dao podršku članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, koji je imenovanje mandatara za Vijeće ministara BiH uslovio poštivanjem zakona i obaveza prema BiH, „a ne da su na tim pozicijama oni koji negiraju zakone i obaveze koje ima država Bosna i Hercegovina.“

„Dogovorili smo se da održimo sastanak na nivou delegacija SDP-a, DF-a i Naše stranke i da definitivno utvrdimo principe kada je u pitanju neše učešće u vlasti“, rekao je Nikšić.

Na pitanje da li je BH blok bliži SDA nego ranije, Nikšić je rekao da se BH blok neće približavati ni SDA ni HDZ-u, te da je BH blok, blok građanske orijentacije, te da ukoliko bude mijenjao svoje odluke „te promjene će biti u interesu građana BiH a ne u interesu bilo koje političke partije.“

„U svakom slučaju, SDP neće biti sam dio vlasti. Ostajemo čvrstog opredjeljenja da smo dio BH bloka, i samo kao dio Bloka možemo biti ili opozicija ili vlast“, rekao je Nikšić.

Predsjednik NS Predrag Kojović rekao je da je pritisak ogroman, i da će na sljedećem sastanku morati donijeti neke vrlo teške odluke.

„Želim da vjerujem da je BH blok projekt budućnosti koji neće zanemariti interese građana ali ni vlastite interesa u narednom izbornom ciklusu. Odluke donosimo unutar BH bloka zajedno, i to jako dobro funkcioniše“, rekao je Kojović, demantirajući glasine o bilo kakvom raskolu u BH bloku.

„Hoću da vjerujem da BH blok može postati prava bosanskohercegovačka priča, prisutna i u Republici Srpskoj i u Hercegovini, nuđenjem jedne potpuno nove politike“, rekao je Kojović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.