Bh. blok problematizira odluku o budžetu Grada Mostara

Lana Prlić, zastupnica SDP-a, prošle je sedmice podnijela amandman na prijedlog budžeta, koji se odnosi na odluku koja se tiče Mostara i njegovog finansiranja.

“U amandmanu je navedeno da želimo da se uvrsti obavezna javna rasprava koja ne smije trajati manje od 20 dana te da je potrebno da Grad Mostar dostavi izvještaj o utrošenom budžetu na kraju godine kako bi ti podaci bili transparentni. Osjećala sam dužnost da omogućim Mostarcima da dođu na javnu raspravu, otvoreno pitaju i zahtijevaju te da se na kraju godine dostavi izvještaj koji će pokazivati gdje je novac utrošen”, kaže Prlić.

Nastavlja kako je do sada bila praksa da su dva čovjeka bukvalno vlasnici budžeta Mostara, a nepostojanje izbora im olakšava posao jer nemaju odgovornost polaganja računa zakonodavnoj vlasti.

“Ponavljam, ukoliko se ogluše da naprave javnu raspravu, ili ovaj amandman ne bude usvojen, voljna sam, kao parlamentarka, Mostarka, koja nikada nije dobila mogućnost da glasa na lokalnim izborima, sama organizovati javnu raspravu. Pozvat ću građane, stranke i civilno društvo te sve amandmane dostaviti gradonačelniku i načelniku za finansije, a tako i u obliku amandmana predložiti ih na sjednici parlamenta”, najavila je Lana Prlić.

Prlić kaže kako je prilikom najave amandmana istakla da je najbolji način da se dođe do izbora blokiranja budžeta, što je prijedlog Naše stranke, ali da s druge strane za razliku od kolega iz NS u Parlamentu FBiH, koje uvažava, niko od njih ne živi u Mostaru i ne zna da bi takvo blokiranje grada izazvalo probleme za hiljade Mostaraca i potpuni haos u gradu kada je riječ o svakodnevnom životu građana.

Izvor: Klix

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.