Nermin Nikšić

Bh. blok nije donio odluku o ulasku u vlast

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić je na svom Facebook profilu izjavoo kako Bh. blok nije donio odluku o ulasku u vlast i da je o tome, nakon posljednjeg sastanka u Predsjedništvu BiH, obaviještena javnost.

„Rekli smo i da nam predstoji sastanak na kome će stranačke delegacije SDP, DF i NS o tome razgovarati i utvrditi stavove.

Ne želim se upuštati u medijske spinove. Podsjećam vas kako se danima u medijima plasiraju informacije kako je SDA pronašla alternativnu Bh bloku i kako će napraviti vlast jedan dan s nekim manjim strankama, drugi dan sa SBB, treći dan opet s nekim trećim, danas eto s Bh blokom. Jedina istina je da nikakvog dogovora još uvijek nema, barem kada je u pitanju Bh blok.

Razumijem poziciju SBB i poštujem njihov stav, ali želim još jednom podvući da Bh blok nije donio nikakvu odluku kad je u pitanju učešće u vlasti na nivou FBiH i BiH.

Politička situacija u BiH je izrazito ozbiljna. Želi se blokirati NATO put BiH koji je prvorazredni interes svih građana BiH. Krše se ustavne i zakonske norme na nizu primjera, od NATO puta do popune Doma naroda Parlamenta FBiH gdje se čak nastoji poništiti ustavna obaveza poštivanja popisa iz 1991. godine, kako bi se legalizirali rezultati ratnih zločina.

Nije zato vrijeme za politička podmetanja, već za traženje izlaza iz blokade ključnih procesa za stabilnost i napredak BiH te zaustavljanje daljnjih podjela koje se nameću BiH“, navodi se u izjavi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.