Nermin Nikšić

BH blok insistira na usvajanju seta zakona koji će biti ključni za poboljšanje stanja u BiH

Da bi bilo ko računao da pravi vladu sa „BH blokom“, morat će prethodno da usvoji set zakona koji će biti ključni za poboljšanje stanje u BiH; od presude Sejdić-Finci i elektronskog glasanja do zakona koji se odnose na antikorupciju“, rekao je lider SDP-a Nermin Nikšić u emisiji na BH Nova TV u petak navečer.

On je rekao da su relativni pobjednici izbora u BiH SDA, HDZ i SNSD u Republici Srpskoj, i da oni trebaju formirati vlas, ali, dodao je Nikšić, to ne znači da će „BH blok“ sjediti skrštenih ruku, već da će nastaviti razgovarati sa svojim partnerima, a razgovori će se voditi i sa HDZ-om i sa SDA.

„Nekoliko puta sam rekao koja je pozicija SDP-a i BH bloka – Čović ima pravo da traži što želi, ali i naše pravo je da kažemo da to što oni traže je retrogradno, i uvodi nove diskriminacije u Izborni zakon“, rekao je Nikšić, koji je rekao istakao da u svakom slučaju treba nastaviti razgovarati i tražiti rješenja jer se niti jedan zakon ne može donijeti jednostrano.

„Naš cilj je da BiH doživi ekonomsku obnovu, kao i to da svi građani imaju osnovni paket medicinske usluge i veće minimalne plaće“ zaključio je Nikšić, prenosi Patria.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.