Nermin Nikšić

Bez Bosne i Hercegovine entitet RS će i politički i ekonomski nestati

Povodom nastavka tvrdnji Milorada Dodika o tome kako će BiH nestati, da će doći do razdruživanja, te da jedino entitet RS može samostalno funkcionisati, u ime SDP BiH želim jasno poručiti kako takva politika može dovesti samo do nestanka entiteta RS, a nikako BiH.

Krajnje je vrijeme da se takva politika porazi i odbaci i to prije svih od građana entiteta RS, jer upravo njima nanosi najveću štetu.

Dodik jako dobro zna da bez BiH nema opstanka RS ni u političkom ni u ekonomskom smislu.
Njegova politika vrijeđanja, zastrašivanja i blokada vodi entitet RS u potpuni haos i vjerovatni nestanak.

Neka Dodik objasni građanima RS kako je moguće da ova administrativna jedinica u BiH godišnje u raspodjeli prihoda od PDV i akciza dobija oko 30 posto više novca nego joj pripada, a da opet RS ne može funkcionisati bez enormnih zaduženja?

Neka im objasni kako je moguće da sa tolikim novcem, koji na nivou četiri godine iznosi blizu milijardu KM, kojeg RS neosnovano dobija, radnici u RS imaju najniže plate, a penzioneri najniže penzije u Evropi?

Vrijeme je da građani u ovom dijelu BiH prihvate činjenicu da bi bez BiH entitet RS propao, ne samo politički već i ekonomski. Pozivam ih da se okrenu politikama koje žele graditi zemlju po mjeri svih.
Neophodno je da se sve politike u BiH okrenu stvaranju boljih uslova za život svih.

Uspjeh svake politike mora se početi mjeriti isključivo činjenicom da li je njen rezultat ostanak ili odlazak ljudi iz BiH.

Jasno je da je otkako je Dodik preuzeo vlast, entitet RS napustio grad veličine Banja Luke. To govori o potpunom porazu njegove politike, koja mora biti odbačena.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.